Подсъдимият А. Д. (на 64 години) живеел в село Крива бара, област Монтана. Мъжът често имал пререкания с бившия си зет - С. Б., чиято къща се намирала в съседство. По повод скандалите им в Районното управление на МВР - Лом и Районна прокуратура - Лом имало сигнали, образувани преписки и досъдебно производство.

На 3 юни 2017 г. двамата се срещнали пред дома на подсъдимия, като между тях възникнал спор и последвало сборичкване. Минаващ с автомобила си свидетел сигнализирал за инцидента. В този момент Д. извадил от джоба си пистолет, насочил го към С. Б. и произвел няколко изстрела. Пострадалият мъж паднал, а подсъдимият се обадил на телефон за спешни случаи 112, за да съобщи за случилото се.

Изстрелите били чути и от живеещите в съседство хора. На място дошъл кварталният полицай, на когото А. Д. разказал за случилото се и предал пистолета си.

Междувременно пострадалият С. Б. бил откаран в болницата в Лом, където медицински екип констатирал смъртта му. Непосредствената причина за фаталния изход е остра вътрешна кръвозагуба, развила се на базата на пронизващото огнестрелно нараняване с разкъсване на белите дробове и сърцето.

Окръжен съд - Монтана е осъдил А. Д. на "Лишаване от свобода" за срок от петнадесет години за извършеното от него убийство и пет години "Лишаване от свобода" за незаконно държане на оръжие, като определеното общо наказание е петнадесет години „Лишаване от свобода“.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.