На 27.07. 2017 година стреснал баба Найда Апостолова И. от гр.Монтана по телефона, а именно, че е представител на полицията - майор Стефанов и тя да съдейства за залавяне на телефонни измамници и тя им дала 1 320 лв.
На 15.08.2017 година заблудил Мария Първанова И. от гр.Монтана, че е представител на полицията - Игнатов от МВР и тя да съдейства за залавяне на телефонни измамници и прибрали 6 450 лв.
Същият ден и по добре познатия сценарий измамил Кръстина Гечева Петрова от гр.Монтана, представител се за полицай – Георги Петков. от полицията и тя да съдейства за залавяне на телефонни измамници и с това и причинил имотна вреда в размер на 14 000 лв., всичко на обща стойност 21.770 лв.

Парите са върнати. Изеети са телефони и сим карти. Лекият автомобил Опел модел Зафира е върнат на собственика Вася Миладинова от гр.Вършец. Върната е и спестовната книжка на баба Найда. Съдът отмени мярката им „задържане под стража“.

Както MediaNews вече писа, при извършено претърсване в паркиран до Драматичния театър в гр. Монтана лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, използван от двамата, са намерени и иззети 20 450 лв, 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни накити. Закопчани са от монтански криминалисти на 15-ти август тази година.

При извършени обиски са намерени 1 220 лв, 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити. Предполага се, че заловените са само мулета на тартора на телефонните измамници и само прибират златото и парите от излъганите баби и дядовци през последните 2-3 месеца на територията на гр. Монтана.

В областта са регистрирани 55 случая на телефонни измами. От местни жители са взети над 200 000 лв. и златни накити.