Подсъдимата Сашка Маринова, която е от ромски произход и има седем деца, през годините многократно е сезирала различни държавни институции за извършвани с нея блудствени действия и съвкупления без нейно съгласие. Тя заявявала, че е пострадала от подобни действия на различни лица, в това число от служител на МВР. Проверките, разпоредени по всички нейни сигнали, завършили с констатации, които не потвърждават изнесените от нея факти.

През 2015 г. Сашка е осъдена от Врачанския окръжен съд за набеждаване на Б. М. Наложено й е наказание от една година "лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание чрез местния печат.

Две години по-късно, през 2017 г., на подсъдимата е наложено ефективно наказание от четири години при първоначален "строг" режим на изтърпяване за извършеното от нея аналогично престъпление - по чл. 286, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс, като е приведено в изпълнение и предходното условно наказание.

Миналата седмица Сашка Маринова се е признала за виновна и е сключила споразумение с Районна прокуратура - Мездра за това, че за периода от 6.02.2017 г. до 7.02.2017 г. в с. Камено поле и в гр. Роман, пред надлежен орган на властта, е набедила свой съселянин в престъпление, като знаела, че той не е виновен. Тя се е съгласила да й бъде наложено наказание от една година "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим на изтърпяване.

Наред с това, на подсъдимата е наложено "обществено порицание", като информацията за извършеното от нея деяние ще бъде поставена на таблото в Кметство Камено поле. Тя трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 420 лева.