Обвиняемият А. И. на 19 години, живеел в с. Крива бара заедно с баба си и дядо си – Л. А. По време на вечеря на 13-ти април миналата година, внукът и дядо му употребили алкохол. По-късно младежът пуснал музикална уредба в стаята си. Л. А. му направил забележка да намали звука, тъй като му пречел да гледа телевизия. Това станало повод за няколкократно отвиване и завиване на бушони от таблото за електрическия ток в къщата и пререкания между двамата.

Възмутен от поведението на внука си Л. А. изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Последвал опит на обвиняемия да ги прибере, но бил бутнат от дядо си, залитнал и се ударил в стената. Тогава обвиняемият взел дървена бухалка и нанесъл удари по главата на Л. А. В следващия момент бил спрян от баба си, която съобщила за случилото се на телефон 112. Междувременно младежът скрил бухалката на тавана на къщата и излязъл навън.

Пострадалият Л. А. бил транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, но след влошаване на здравословното му състояние десет дни по-късно починал. Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно- съдова недостатъчност в резултат от черепно- мозъчна травма и усложненията й.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.