Подсъдимият Б. Л. К. се запознал с повдигнатото му обвинение за причиняване на средна телесна повреда и за да отърве затвора си признал всичко. Сам разказал пред съда как е потрошил своя съселянин с ритници и тояга. Съдебно-медицинската експертиза показала, че пребития мъж бил с многофрагментно счупване на костите на левия крак и увреждането му е причинило трайно затруднение на движенията. Тъй като Законът допуска постигане на споразумение при този вид престъпление от общ характер, защитата му се споразумяла с прокуратурата за прекратяване на наказателното производство.

На 54-годишния бияч е наложено наказание "пробация" за срок от две години, през които по два пъти седмично ще се подписва пред длъжностно лице в полицията. Смиреният пред съда побойник се е съгласил с правните последици на споразумението, че определението на съда е окончателно, има за него последиците на влязла в сила осъдителна присъда и не подлежи на въззивна и касационна проверка.

Няма съмнение, че го е сторил с удоволствие, защото съден по общия ред е могъл да получи присъда до шест години, както е записано в чл. 129, ал. 1 на Наказателния кодекс.