По обвинителен акт на Районната прокуратура Районен съд - Мездра наложи ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 18 месеца за притежание на наркотици. 24-годишният мездренин Иван Герговски е извършил престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс. Подсъдимият е криминално проявен, с няколко присъди, в това число и за притежание на наркотични вещества.

На 25 април 2015 г., около 4.00 часа сутринта, на паркинг в града служители на Районното управление на МВР - Мездра забелязали спрял и с изгасени светлини и двигател лек автомобил "Ситроен Саксо“, с двама на души на предната седалка. При извършената проверка в колата било открито пликче с шест топчета, увити в бял прозрачен найлон, съдържащи зелена на цвят суха тревна маса. При слизането на обвиняемия от автомобила неговият спътник се опитал да изхвърли пакетчето, но бил веднага спрян от полицаите.

Извиканата дежурна оперативно-следствена група извършила оглед на автомобила, като пликчето с тревната маса било предадено от обвиняемия доброволно. При направения полеви наркотест намереното вещество реагирало на канабис.

Присъдата е гаранция, че Герговски ще влезе зад решетките, въпреки, че наказанието подлежи на обжалване.