Георги Коцев потвърдил, че през март 2013 г. е причинил на малолетния Цветелин Петев Витов телесна повреда. Според медицинската експертиза по делото състоянието на детето е "след ампутация на фаланги на пръстите на двата долни крайника, некротични участъци в стадий на гранулации в областта на дясно ходило, участъци от епителизация на кожата в различни части на тялото, чрез системен побой, изразяващ се в нанасяне на удари по тялото и крайниците с ръце и с колан и тояга”.

Към обвинението беше добавен и факта, че Коцев е оставял без надзор и други две деца в семейството, на които е биологичен баща и са се намирали под родителските му грижи, с което е създавал опасност за тях. Съдът наложи на Коцев наказание една година и 6 месеца лишаване от свобода условно, с 3-годишен изпитателен срок.

Майката на децата Петя Григорова, която е също е с повдигнато обвинение по случая, все още е в неизвестност и не застана на подсъдимата скамейка. За нея има данни в социалната служба, че след заминаването й от Враца е родила още едно - шесто по ред - дете и го е оставила за осиновяване. Цецко и четирите му сестрички вече са с четири години по-големи. Още след инцидента бяха изведени от рисковата среда на семейството.

Всичките пет деца са настанени в приемни семейства в община Монтана и се чувстват много добре психически и физически. Цецко е ученик и се справя добре с уроците. Детето помни страданията си, но според социалните работници, не тъгува за майка си и жестокия пастрок. Най-малкото момиченце пък изобщо няма спомени от предишната си семейна среда и не би могло да разпознае биологичните си създатели.

Съдът определи още, че Георги Коцев ще заплати разходите по съдебното дело и ще трябва внесе по сметката на Областната дирекция на МВР около 1500 лв. в полза на държавата.