Виола
Виола

Извергът преместил тялото й от спалнята на земята и я ударил втори път по главата със счупения метален край от дръжката на стика и започнал и да я души. След това излязъл и взел от кухнята назъбен нож. Върнал се в спалнята и започнал да нанася с него удари във врата й. После взел друг кухненски нож и с него пробол дълбоко гърба на момичето.

Озверял, Станев взел трети нож, с който нанесъл удар в шията на жертвата си, като острието на ножа останало забито в шията й, а пластмасовата дръжка на ножа в ръцете му. Когато установил, че тя не диша, убиецът завил мъртвото й тяло със завивката от леглото, поставил плюшена играчка на котарак върху трупа и отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и си пуснал музика.

Убиецът
Убиецът

Около 8:30 часа Станев позвънил на своя приятелка и я поканил в дома си, за да поговорят. Когато тя пристигнала обвиняемият я посрещнал пред блока и заедно се качили в апартамента му. В хода на разговора гостенката разбрала за случилото се. Станев й показал трупа на Виола Николова, като хладнокръвно заявил: "Аз я убих“. След този разговор жената успяла да си тръгне. В следобедните часове подсъдимият отпътувал с личния си автомобил за. Созопол.

На 24 юни приятелката на Станев заедно с мъжа с когото живее, подали сигнал за извършеното престъпление. в столичното 3-то Районно управление на полицията. Станев бил задържан от органите на МВР същия ден в близост до яхтено пристанище в Созопол. Непосредствено след задържането му е извършено токсикологично изследване, което установило комбинирана употреба на наркотични вещества - амфетамин, екстази, тетрахидроканабинол и кокаин.

Наркотичните вещества, намерени в дома на Станев, са от вида на амфетамините и са на обща стойност около 500 лв.

Назначената по делото психолого-психиатрична експертиза установила, че Станев страда от личностно разстройство и синдром на зависимост от психоактивни вещества. То обаче не е психично заболяване в тесен смисъл. Към момента на извършване на жестокото убийство наркоманът е разполагал с психическа годност да разбира свойството и значението на постъпките си и да ръководи действията си и не се е намирал в състояние на остра психоза, уточниха от пресцентъра на държавното обвинение.

Наблюдаващият прокурор по делото е поискал „доживотен затвор“ и предстои да внесе протест в съда. Размерът на наказанието от 25 години е постановено, тъй като съдебното производство е протекло при съкратена процедура и подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства по делото.

Присъдата на убиеца не е окончателна. Освен че прокуратурата ще я протестира, родителите на убитото момиче също ще я обжалват пред Висшия апелативен съд.