По различно време с него са пътували Франц-Йосиф, Елизабет II, Оноре дьо Балзак, Шарл де Гол, Агата Кристи и други знаменитости.

В днешно време, когато скоростта е на преден план, пътуването в продължение на дни във вагона на влак с разкошни кресла, с цялото спокойствие и възможността да се насладиш на пътуването с питие и добра храна, изглежда като едно въображаемо минало.

Обаче фотографът урбанист, с псевдоним Брайън, е успял да възроди това минало чрез снимките си на стария Ориент Експрес - вече напълно изоставен и порутен.

Ротердам е градът, в който се заражда неговата страст към фотографията.

Ротердам е един от най-големите градове в Холандия, бомбардиран през Втората световна война и след това възстановен с помощта на невероятно разнообразни архитектурни стилове.

„Ориент Експрес”, сниман от фотографа Брайън, се намира в Белгия - напълно непокътнат от времето на последното му пътуване през декември 2009 година.

Днес има само две копия на влака „Ориент Експрес”, произведен през 1883 година от Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL): едното е изоставено в Белгия, а другото е изцяло реновирано и превърнато в луксозен хотел във Венеция - Simplon Orient Express.

Източник: novini.bg