Самото събитие ще протече под формата на Коледен базар, където участие ще вземат наши приятели-творци. Те ще дадат възможност на всички посетители да изберат измежду техните произведения, като художествена керамика, изобилие от картини, ръчно изработени картички, handmade (хендмейд) изделия и още други интересни творби.

Всеки, който има желанието да помогне на Мартин, може да закупи някакъв артикул или да отдели определена сума, която да пусне в дарителските урни. Те вече са поставени в кафе-бар "TheHU"B, за да започнем набирането на средства още преди самото събитие.

Каузата, зад която заставаме всички ние, е изключително благородна, най-вече защото е в името на Мартин, който е едва на 4 годинки. Неговата диагноза е Детска церебрална парализа, което налага спешно възстановяване чрез рехабилитация. Самото лечение изисква голям финансов ресурс, което от своя страна провокира у нас желанието да помогнем на семейството на малкия Марти, за да може той по-бързо да се върне към безгрижното си детство.