Съгласно регламента, тенис турнирът ще бъде в две възрастови категории - юноши и девойки (VIII-XII клас), мъже и жени. Заявки за участие се приемат до 17:00 часа на 27 септември (сряда) в стая 216 на Община Мездра или на e-mail: j_lashkova@mail.bg

Окончателната схема и графикът на турнира ще бъдат изготвени след провеждане на техническата конференция, която ще се състои на 28 септември (четвъртък) от 14:00 часа в малка заседателна зала на Община Мездра.

Спортната надпревара е индивидуална. В зависимост от броя на записаните участници, състезателите ще бъдат разпределени чрез жребий в четири предварителни групи, в които ще се играе по схемата „всеки срещу всеки”. Първите двама от групите преминават във фазата на директните елиминации до излъчване на победителите в двете възрастови категории.

Срещите ще се играят във формат 3 от 5 спечелени гейма. Всеки гейм продължава до отбелязването на 11 точки. При равенство - 10:10, се играе до 2 точки разлика, като подаването се сменя на всяка точка. Всеки гейм състезателите ще изпълняват по два сервиса, като подаването ще се сменя.

Класирането в груповата фаза ще се извърши съгласно Наредбата за провеждане на турнира. Главен съдия ще бъде Евгени Йоловски, с асистенти - Христо Иванов и Самуил Коков, а секретар на турнира - Жанета Маринова.

Всички участници в Общинския турнир по тенис на маса трябва да бъдат облечени със спортни екипи и спортни обувки и да носят лични тенис хилки и минимум по 3 топчета. Състезанието ще се проведе на три маси, като на всяка маса ще има съдия, който ще ръководи срещите.

Класиралите се на първите три места в двете възрастови категории ще получат купи, медали и грамоти, осигурени от Община Мездра.

За справки и допълнителна информация: 0877 783 869 - Жанета Маринова, 0894 779 098 - Евгени Йоловски, 0876 580 559 - Христо Иванов.