Трудова борса за безработни организира Бюрото по труда в Мездра. Освен представители на фирми от железничарския град, в инициативата, която се реализира за четвърти път, се включиха работодатели от съседната община Роман.

Работодателите и безработните, които се включиха в трудовата борса, бяха приветствани от кмета на Мездра инж. Генади Събков.

На борсата бе представен най-големият работодател в община Мездра - заводът за кабелни комплекти от автомобилната индустрия „SEBN - България”, в който в момента се препитават около 1600 души. Предприятието продължава да набират работници. Най-много са свободните места за монтажници.

Представителите на две романски фирми предложиха работа в сферата на производството на стоманени въжета и метални изделия.

На борсата бяха обявени още места в сферата на строителството, шивашката промишленост, търговията, услугите и военно дело.

След официалното представяне на работодателите, трудовата борса продължи с индивидуални разговори между представителите на фирмите и безработните, които проявиха интерес към предлаганите позиции.