За финала на тазгодишната кампания и награждаването на доброволците и дарителите, във Враца пристигна отец Николай, Председател на УС на "Общност за помирително правосъдие" от основаването 1994 до 2007 и от 2011 до днес. Той е директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ на Светия Синод на Българската православна църква и Директор Програми, развитие и реализация, за Европа и Средна Азия на Международната Асоциация за затворно служение – Prison Fellowship International от август 2015. Отец Николай бе придружен от Елена Евстатиева Йончева, член на УС на Пи Еф България от август 2015г. В периода 2005 – 2015 е Изпълнителен директор. Включва се в екипа като доброволец и е първият координатор на кампанията „Ангелска елха“, стартирала в България през 1999 г.

За медията ни координаторът на кампанията за Враца, Цвети Иванова сподели мотивацията за доброволческата си дейност така: „Децата на осъдените, особено тези, които не са в социални домове, остават извън благотворителните кампании на всички организации, помагащи по време на големите християнски празници. Tрудно e да проявим състрадание към бащите им, към онези, които са нарушили закона и са изправени пред последствията от своите деяния, но техните деца се превръщат в невинни жертви, които не са направили нищо лошо, а страдат не по-малко. Тази година донесохме радост на 170 такива хлапета. Това за всички нас носи чувството за сторено добро, за което получаваме много - радост и детски усмивки, а понякога и сълзи от благодарност на техните майки.”

"Ангелска елха" е кампания на Prison Felowship International (PFI), с основна цел насърчаване на близките семейни взаимоотношения между лишените от свобода и техните семейства. Осъществява се в над 100 страни от цял свят. В повечето от тях, това става чрез осигуряване на коледни подаръци за децата на лишените от свобода, като мобилизира ресурсите в местната общност. Кампанията се реализира без наличен финансов ресурс и разчита изцяло на дарения от общността под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18-годишна възраст и на доброволчески труд. Съгласно подадените от лишените от свобода заявки с имената на децата, възраст и адрес, подаръците се изпращат или разнасят до дома на нуждаещите се деца.