В следващите 30 дни Желязков ще бъде с шина, след което му предстои още една операция - на кръстна връзка на същия долен крайник, която също е скъсана. Той трябва да премине и специална рехабилитационна програма, която да спомогне за по-бързото му възстановяване.

Ивайло Желязков се контузи в началото на септември по време на домакинската среща на Локо (Мездра) със Спартак (Плевен) от четвъртия кръг на първенството в Северозападната Трета лига, спечелена от плевенчани с 0:2. През миналия сезон той беше с основен принос за завръщането на мездренските локомотивци в третото ниво на българския футбол след два сезона, прекарани в четвъртия футболен ешелон.

В отсъствието на Желязков и при наличието на къса резервна скамейка, старши треньорът на ОФК Локомотив Христо Коилов е изправен пред сериозната дилема кой да го замести в центъра на отбраната на "червено-черните". В последните мачове се наложи на този пост да бъдат преквалифицирани последователно офанзивният халф Любослав Петров и левият бек Мирослав Божинов.

MediaNews пожелава на Ивайло Желязков бързо оздравяване и скорошно завръщане на терена!