Вятърът ще е умерен до силен от юг-югозапад, в северозападните райони и западната част от Горнотракийската низина ще смени посоката си от северозапад.

Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски на места в Западна България. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и до обяд още малко ще се понижи, след обяд - ще започне да се повишава.

В 6 области от страната е обявен оранжев код – София – област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. В тези области се очакват поройни дъждове и сини ветрове. Във всички останали области е обявен жълт код за опасни явления.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на много места ще превали. По южното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от дъжд, над 1800 метра – дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър. След обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 7°.

В сряда облачността бързо ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, в котловините ще стихне. Сутринта ще бъде хладно с минимални температури предимно между 5° и 10°, а максималните ще са между 18° и 23°.

В четвъртък и петък вятърът отново ще е с южна компонента, през втория ден в източните райони ще се усили. Температурите ще се повишат слабо. В четвъртък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в котловините и низините ще бъде мъгливо.

През нощта срещу петък от запад ще започне увеличение на облачността и в петък отново, отначало в Западна България, а до вечерта и през нощта срещу събота - и на изток, ще има превалявания от дъжд; повишава се вероятността за значителни количества, а в югоизточните райони са възможни и гръмотевици.