Тази седмица служители на врачанската строителна фирма "Пътстройинженеринг”, която е ангажирана с поддържането на този участък от републиканската пътна мрежа, положиха от двете страни на моста нова бетонна настилка и пребоядисаха парапетите на пътното съоръжение. Което заслужава адмирации. От фирмата-изпълнител обаче поясниха, че нямат задание от Областното пътно управление да ремонтират самото платно. Трябва ли да пострада или - не дай си. Боже! - да загине някой, за да бъдат премахнати тези опасни "гърбици"? Което, в крайна сметка, не изисква и кой знае какви средства…

Да не говорим, че отсечката от входа и изхода на Мездра към Ботевград и Враца до стария пазар вопиещо се нуждае от цялостно преасфалтиране, тъй като това е "лицето" на града. А то наумява лунен пейзаж - като след поредната бомбардировка над Алепо. Като прибавим ръждясалите електрически стълбове на уличното осветление, върху които наскоро бяха монтирани - да "красят" входа на Мездра - патриотични пана с ликовете на наши национални герои, картината на позападналия външен вид на града, като от "ерата на Ким Чен Ун”, изглежда напълно завършена.

За още една нередност, която застрашава безопасността на движението по Е-79, алармира друг наш читател. Става дума за указателната табела в района на квартал "Лещака”, която указва посоката за към Ботевград - София и отклонението за Мездра. В резултат на катастрофа, станала преди повече от една година, пътният знак е обърнат успоредно на шосето и няма пряка видимост към него.

Ето защо на шофьорите им се налага да се ориентират само по хоризонталната пътна маркировка. Това обаче създава предпоставки за пътно-транспортни произшествия, тъй като нерядко водачите, които трябва да завият към града, виждат в последния момент отклонението за Мездра и набиват рязко спирачки. По тази причина преди няколко дни два тира за малко не са се ударили на това невралгично място, предупредиха свидетели на инцидента.