Всяка седмица любителите на книгите и младите киномани ще могат по забавен начин да отговарят на въпроси, свързани с тийн книги, художествени персонажи, анимационни и герои от онлайн игри и да научават любопитни факти, свързани с четенето и книгите. Играта е подходяща за деца над 7 години. Ще се провежда чрез онлайн платформа през смартфони и таблети в Детски отдел. Начален час 16 ч.

Втората провокация, насочена към подрастващите е играта „Вълшебно пътешествие сред чудесата на света”. Целта е под формата на интерактивна разходка и решаване на загадки участниците да научават любопитни факти за чудесата на света. Инициативата е подходяща за деца над 7 години и ще се провежда в Детски отдел в дните 15, 22 и 29 август. Начален час 16 ч.

Програмата на „Лято в библиотеката 2019” продължава и с детска читалня, подходяща за децата от 0 до 10 години. Провежда се всяка сряда с начален час 10 ч. Днес /22 юли/ се провежда второто будителско ателие във връзка с конкурс за литература и изобразително изкуство на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето“.

Творческият конкурс е иницииран от Врачанската света митрополия, съвместно с Областната администрация – Враца и Регионалното управление на образованието – Враца. В него участват деца и ученици от Врачанската епархия на възраст от 5 до 19 години.

Всеки петък в библиотеката се провежда и работилници за „Приказни игри”. Всички инициативи са безплатни. Посещенията за групи се организират с предварително записване на място в библиотеката, по телефон: 0878 236 263 или на имейл: libvratsa@libvratsa.org.