Мъжът работел на различни места, включително и в чужбина. През м. април 2019 г. той се прибрал от Великобритания и започнал работа в гр. Елин Пелин. От време на време се прибирал при семейството си в селото. Бил споделил на братовчеда си за подозрения относно жена му, че поддържа връзка с друг мъж чрез социална мрежа, както и че това станало повод за скандали между тях. От своя страна Д.С. разказала на нейната приятелка за проблеми в семейството си и прекалена ревност на Г.Г. Казала й, че не издържа и иска да се разделят.

Вечерта на 08.07.2019 г. двете жени се срещнали в кафене в с. Гложене. По време на разговора Д.С. казала, че мъжът й заминал за гр. Елин Пелин. Споделила на приятелката си, че той разбрал за връзката й с друг, като влязъл в профила й в социалната мрежа Facebook. През нощта Г.Г. се прибрал ненадейно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил монтирания комарник на един от прозорците и през него успял да влезе вътре. По това време Д.С. и синът им били будни, а дъщеря им била заспала.

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му силно викала и му казала да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време Г.Г. нанесъл с нож множество удари на Д.С. Изплашен и плачейки, синът им изтичал до съседната къща и помолил да извикат полиция, тъй като „баща му души майка му“. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели. При опит да му бъде оказана помощ, Г.Г. отправил заплахи. Извиканият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата жена.

От изготвената съдебномедицинската експертиза е видно, че на Д.С. били причинени множество прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош и корема, с проникване в гръдната и коремна кухина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни такива в областта на шията и горен крайник.

По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток. У обвиняемия Г.Г. били констатирани няколко прободно-порезни рани в областта на корема, някои от които били проникващи в коремната кухина, както и порезна рана на шията. По механизъм уврежданията биха могли да бъдат самопричинени. Предстои делото да продължи в съда.