Близките му, силно притеснени заради "крехката" му възраст, чрез служебния защитник на синчето си се възползваха от правото да обжалват решението на Районния съд за постоянното му задържане. Вчера в Окръжния съд мярката за неотклонение "задържане под стража" беше потвърдена. Роки остава зад решетките до насрочване на поредното наказателно дело срещу него.

При влизане в съдебната зала момчето се скри зад служителите на съдебната охрана от обектива на фотоапарата ни. Излизайки, нахлупи качулката на якето, покривайки цялото си лице. Униформените ни скастриха и заявиха, че Роки не желаел да го снимат.

"Притесняваш ли се, че някой ще те разпознае?" - направихме опит да питаме "юнака". Естествено, не получихме отговор. Ограбените деца и родителите им обаче, все още са притеснени от вероятността Силвестър отново да върлува свободен из улиците на града.

Крадецът Роки неколкократно е задържан в ареста и ден след излизането си оттам се захваща веднага с престъпното си хоби да заплашва и да обира парите и телефоните на деца. Като непълнолетен досега наказанията му бяха условни присъди. Продължаващото му престъпното поведение може да му донесе този път ефективно осъждане.