Той бе признат за виновен в това, че на 19 срещу 20 януари 2019 г. в Козлодуй умишлено е умъртвил В. Н. от същия град, като му нанесъл удари в областта на главата и тялото, в резултат на което му е причинил закрита черепно-мозъчна травма, довела до състояние несъвместимо с живота, като смъртта е настъпила на 20.01.2019 г. във филиал за спешна медицинска помощ в Козлодуй. По този начин е осъществил състава на престъплението, визирано в чл. 115 от НК. Съдът го оправда по първоначалното обвинение по чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. 2 и 3 от НК, т.е. за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, както и да е извършил деянието чрез нанесени удари с брадва, чук и дървена дръжка от земеделско сечиво с част от пръстен.

Подсъдимият е осъден също да заплати обезщетение за причинени неимуществени вреди на бащата на убития.

Присъдата е постановена при наличие на изключително смекчаващо вината обстоятелство, а именно сексуално посегателство от страна на пострадалия по отношение на съпругата на подсъдимия.

Присъдата на Окръжен съд – Враца може да се обжалва или протестира в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.