"В случаите, когато при извършване на периодичен технически преглед се установи опасна техническа неизправност, Изпълнителна агенция "Автомобилна информация" уведомява Министерството на вътрешните работи за временно отнемане регистрацията на неизправното превозно средство", записа парламентът в Закона за движение по пътищата.

С промените от следващата година се регламентира и тестовото внедряване на системата eCall, информира агенция "Фокус". Това е спешно повикване към тел. 112, направено от превозно средство при катастрофа. Системата подава спешен сигнал при задействане на въздушните възглавници на автомобила и подава автоматичен сигнал за точното време и място на катастрофата. Системата може да бъде задействана и ръчно.

В началото системата ще работи само с новопроизведени автомобили, които вече задължително трябва да я имат.

Отново с промени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за МВР бе въведена т.нар. синя карта, с която се улеснява работата на чужденци в България. С това изменение висококвалифицирани кадри от държави извън Европейския съюз ще могат да получават "синя карта" за престой в страната ни по облекчен режим.


Източник:
dnevnik.bg