Околчица (Моравица) ще бъде в предварителна група "А" заедно с отборите на Първа атомна (Козлодуй), Огоста (Хайредин) и Партизан (Доктор Йосифово). Това определи жребият за турнира, който бе изтеглен в Областния съюз на БФС - Враца. В другата предварителна група "Б" са Манастирище, Пъстрина 2012, Монолит и Бойчиновци.

Двубоите ще се играят само през почивните дни, като заради второто издание на турнира "Кариана къп 2017" (20-23 юли) в Ерден и на регионалния турнир "Каменица ФЕНкупа” в Монтана (22-23 юли) ще има прекъсване от една седмица.

Съперник на Околчица (Моравица) в първия мач от предварителната група е Огоста (Хайредин). Тази среща по програма е в събота, 15 юли, от 19:00 часа в Хайредин. По същото време в Манастирище играят Първа атомна (Козлодуй) и Партизан (Доктор Йосифово).

На другия ден по същото време са двубоите Пъстрина 2012 - Монолит (Манастирище) от група „А” и Манастирище - Бойчиновци от група "Б".

Двубоите от втория кръг в предварителната фаза са на 29-30 юли. Съгласно регламента за полуфиналите се класират отборите, заели първите две места в двата потока. Финалът и мачът за III-IV място са чак на 19 август (събота).

Наградният фонд на турнира "Хайредин къп 2017" е 3000 лв. Победителят ще получи купа и парична награда от 1500 лв., а вторият и третият - съответно по 1 000 и 500 лв. Ще бъдат връчени и три индивидуални награди - за голмайстор, най-добър вратар и защитник.