В нервен мач, белязан от остри единоборства, двата отбора си поделиха по едно полувреме. През първото гостите бяха по-активни на терена и закономерно поведоха в резултата. Течеше 10-ата минута на двубоя, когато напористото дясно крило на „оранжевите” Владимир Стоянов се възползва от неразчетените действия в отбраната на домакините и - не без помощта на персоналния си пазач - се разписа за 0:1.

20-тина минути по-късно отборът от Искърското дефиле можеше да стигне до втори гол - тогава молдовецът Ефим Вълков (с най-висока оценка в тима на гостите) намери непокрит в пеналта Николай Гришев, който обаче пропусна да покачи. Единственото по-чисто положение за моравчани дойде малко по-сетне, когато Иван Иванов проби на скорост по лявото крило, но ударът му премина на сантиметри покрай вратата.

След почивката гостите се прибраха в собствената половина, разчитайки предимно на контраатаки, и закономерно бяха наказани. В 72-ата минута опитният Георги Янев навърза двама защитници на оселчани и с кинжален изстрел по земята възстанови равенството - 1:1.

Три минути преди края на срещата Кристиан Кътов пропусна да изведе "лалетата" отново напред, когато след центриране от статично положение стреля неточно с глава в аут.

В даденото от главния рефер Ивайло Данчев 3-минутно добавено време на мача домакините стигнаха до пълен обрат. Победния гол реализира отново "старото куче" Георги Янев с точен удар от границата на пеналта в горния ляв ъгъл на вратаря Лидиян Тодоров за крайното 2:1.

След края на срещата от треньорския щаб на Скала 2015 бурно протестираха срещу съдийската бригада от Враца, която според тях сериозно е ощетила с отсъжданията си техния отбор. Кметът на Оселна Росен Николов дори се закани, че тимът му ще бойкотира последните два мача от есенния полусезон.