Две контролни срещи по едно и също време се проведоха на градския стадион в Мездра. На централния терен новакът в „А” областната група на Врачанско Скала 2015 (Оселна) завърши наравно 1:1 с тима на Искър 1923 (Роман), а същевременно на изкуствения терен отбора на Околчица (Моравица) разгроми с 8:3 подвизаващия се в „Б” областна група на Монтанско тим на „Партизан” (Доктор Йосифово). Двубоите бяха последна проверка за отборите преди старта на първенството в „А” група на област Враца през идната седмица.

Срещата между Скала 2015 и Искър 1923 на централния терен премина с поделено надмощие на двата отбора, но повечето чисти голови положения бяха за тима на Оселна. Въпреки това, гостите от Роман, които наблюдавани от кмета на града Валери Ролански, първи успяха да поведат в резултат след отлично изпълнен пряк свободен удар в средата на първата част. След почивката възпитаниците на кмета Росен Николов стигнаха до равенството с попадениe на Денислав Ивайлов. До края на мача пропуските на оселчани оставиха резултата непроменен.

В другата среща на изкуствения терен Околчица (Моравица) не срещна сериозна съпротива от тима на Партизан (Доктор Йосифово) и го разгроми с 8:3. С хеттрик в мача се отличи Вангел Христов. Два гола за успеха на селекцията на Коно Жилковски отбеляза Цветан Николов – Бербатов, а по веднъж се разписаха Росен Ценов, Георги Янев и Цветомир Ралков.

На старта на шампионата идната седмица отборите на Скала 2015 и Околчица ще играят по между си на стадиона в Зверино.