© ОИЦ-Враца

„Удовлетворена съм, че Областен информационен център – Враца ще продължи да изпълнява своята дейност и през следващите две години. Екипът на центърът във Враца е добре познат от обществото, доказано е че през годините допринася с дейността си освен за общината, така и за цялата област“, каза Виктория Гарванска – ръководител на проекта.

Офисът ще продължи дейностите си както до този момент, а дори ще има нови функции за следващите години. Екипът ще има задачи в изпълнението на новия подход на регионалното развитие с участието в експертния състав към Регионалните съвети за развитие, във връзка с прилагане на Интегрирания териториален подход, чиято цел енамаляване на регионалните дисбаланси през програмния период 2021 – 2027 г.

© ОИЦ-Враца

Основната цел на удължението е да се надгради познаваемостта сред обществеността на област Враца за европейската политика на сближаване, възможностите за финансиране, постигнатите резултати по проекти, съфинансирани от фондовете на ЕС, чрез осигуряване на ефективно функциониране на Областен информационен център–Враца. Работата на офиса е насочена към кандидати и бенефициенти по програмите, финансирани от ЕСИФ (представители на бизнеса, на общини и кметства, на НПО, читалища, Регионално управление на образованието,образователни институции, регионални структури на министерства и агенции, представители на социално-икономическите партньори, Бюра по труда, частни лица, предприемачи и др.); управляващите органи и междинните звена на програмите, финансирани от ЕСИФ; обществеността на област Враца, вкл. и регионални и национални медии.

Обща стойност на проекта- 246 636,10 лева. Срок за изпълнение на проекта: от 01.01.2022 г. до 31.12.2023 г.

Офисът се намира на ул. „полк. Кетхудов“ №4 в гр. Враца, тел. 092/62 74 31 можете да посетите и Фейсбук страницата – Областен Информационен Център - Враца.