Преди този мач „железничарите” са на 12-то място във временното класиране с актив от 8 точки и голова разлика 9:15, а гостите от Горна Оряховица са втори в подреждането, с 23 точки и голово съотношение – 25:7.

Главен рефер на двубоя ще бъде Петър Иванов от Монтана. Негови асистенти са Петър Михов и Тихомир Колев, и двамата от Габрово. Четвърти арбитър е Ивайло Данчев, а делегат на БФС – Милен Бельов.

Междувременно през седмицата се изигра областният финал от турнира за Купата на АФЛ, в който „Локомотив“ (Мездра) победи „Миньор 2017“ (Згориград) с 3:2. „Железничарите“ на два пъти изоставаха в резултата, но успяха да направят обрат и да спечелят срещата.

Домакините от Згориград откриха чрез Ангел Динчев, а Паоло Петков възстанови паритета на терена. „Миньор“ отново поведе с гол на Венислав Каменов, но опитният Николай Ганчев се разписа за 2:2, връщайки интригата в мача. „Локомотив“ натисна съперника и стигна до трето попадение. Николай Ганчев с глава оформи крайния резултат 3:2. Така „Локо“ (Мездра) е представителят на област Враца в следващия етап от турнира.