© Община Мездра

На церемонията присъстваха кметът на Мездра Иван Аспарухов, председателят на Общинския съвет Яна Нинова, заместник-кметът на общината инж. Николинка Кътовска, кметът на Зверино Стоян Петров, проектантът на обекта арх. Петър Червеняшки, представителите на изпълнителя на обекта - обединението ДЗЗД „Зверино - 2021“, Мирослав Захариев и Цветан Александров, собственикът на Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа“ Огнян Петров и др.

По проект се предвижда да бъдат изградени общо 16 паркоместа, частично ще се подмени и тревната площ с плочки. Екстериорното оформление включва поставяне на пейки, беседка, издигане на сцена за провеждане на културни мероприятия и празненства. Ще бъде изграден и Мемориал на загиналите във войните за национално освобождение и обединение. Монументът ще представлява полукръг с малък обелиск и каменни блокове с имената на загиналите герои. За хората с увреждания ще бъде осигурена достъпна среда чрез рампа и парапет. Предвидено е още декоративно осветление.

© Община Мездра

Срокът за изпълнение на заложеното в проекта е 150 календарни дни от датата на откриване на строителната площадка - 07.09.2021 г.

Изпълнител на обекта е обединението ДЗЗД „Зверино - 2021“, партньори в което са строителните фирми „ИСИ БИЛД“ ЕООД - с. Врачеш, община Ботевград и „ЛКС“ ООД - гр. Мездра, Строителният надзор се осъществява от „ДММ - Дизайн“ ЕООД - гр. Плевен.

От кметството съобщиха за MediaNews, че докато се извършват ремонтните дейности на площада, временно пазарът ще се провежда на зелените площи при пътя към стадиона.