Сред одобрените за финансиране 232 проектни предложения на кметства и общини от цялата страна, които ще бъдат финансирани със средства до 10 хил. лв., са проектите на Кметство Типченица и на Кметство Очин дол. По двата проекта в мездренските села ще бъдат направени спортни площадки. Тази в Типченица ще бъде оборудвана с фитнес уреди, уточни за MediaNews кметът на селото Георги Георгиев. Проектът в Очин дол, който е разработен съвместно с Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан", предвижда да бъде облагородено пространството около спортното съоръжение, информира кметицата на селото Цветелина Христова.

Третият проект от общината, който ще получи финансиране в тазгодишната кампания, е на Професионалната гимназия "Алеко Константинов" - Мездра. Той е един от 122-те одобрени за финансиране проектни предложения, подадени от училища и Центрове за подкрепа за личностно развитие/Обединени детски комплекси у нас. По проекта, който е с бюджет 5 000 лв., ще бъде изграден кабинет за сервиране на открито с необходимото оборудване, съобщи директорката на учебното заведение инж. Христинка Минова.

Съгласно условията на конкурса, 50% от средствата ще бъдат предоставени авансово на бенефициентите, а останалата сума - след приключване на проектите. Крайният срок за реализиране на проекта на ПГ "Алеко Константинов" е 31 октомври, а на проектите на Кметство Типченица и Кметство Очин дол - 30 ноември 2017 г.

В миналогодишното издание на конкурса "Обичам природата - и аз участвам" в община Мездра бяха изпълнени два проекта на обща стойност по 10 хил. лв. - за изграждане на зелена зона за отдих в Горна Бешовица и на кът за отдих в Горна Кремена.