д-р Красимир Пандев
д-р Красимир Пандев

На общо събрание на акционерите във врачанската болница ще бъдат обсъдени важни решения за бъдещето на лечебното заведение. В дневния ред на събранието са залегнали приемането на доклада на Съвета на директорите, одобряването на годишния финансов отчет за 2017 г., освобождаването на членовете на управителния орган за дейността им през миналата година, както и избирането на регистриран одитор за 2018 г.

Освен това е предвидена промяна в директорския съвет, определяне на мандата на новоизбрания съвет и на възнаграждението на членове от управата. Планирани са промени в капитала и устава на дружеството. Общото събрание следва да отстрани проблемите във врачанската болница, които са налице от месеци.

Според проекторешението се очакват промени в състава на Съвета на директорите. Позициите си в борда ще запазят Валери Симеонов и Димитър Цветков. Ще бъде освободен от длъжност, поради подаване на оставка, директорът на лечебното заведение Орлин Цветков и на поста му ще бъде назначен д-р Красимир Пандев, досегашен началник на кардиологичното отделение в МБАЛ "Сити Клиник - Св. Георги” в Монтана.

По предварителна информация Общински съвет - Враца ще упълномощи кмета Калин Каменов да гласува със "За" по всички точки от дневния ред на общото събрание на акционерите на болницата.