Водата в Лом се очаква най-рано около обяд в ниската част на града, а късно вечерта и около полунощ - във високата част и горните етажи на жилищните блокове. В първите часове водата от чешмите ще бъде мътна и с повишено съдържание на хлор, за да се предотвратят зарази и не се препоръчва за пиене, предупреждават властите.

В понеделник детските ясли, детските градини, млечната кухня и училищата в Лом и Замфир отново няма да работят, тъй като по предписание на РЗИ - Монтана, с цел опазване здравето на децата и на персонала, детските и учебните заведения трябва да бъдат основно дезинфекцирани. За детските ясли и градини Община Лом е осигурила бутилирана питейна вода, която ще се използва в първите дни според изискванията на РЗИ.

Междувременно продължава раздаването на питейна вода на хората в града и засегнатите от безводието села. 54 270 литра питейна вода бяха осигурени безвъзмездно от общините Гоце Делчев, Брацигово, Ямбол и Лом, както и от БЧК. Вода за битови нужди доставят и водоноските, които ще останат днес до обяд.

Общинският кризисен щаб продължава своята работа до отмяната на бедственото положение, което се очаква да стане утре.