Проектът трябва да е авторски и да се асоциира със същността и целите на конкурса. Да не е участвал в други конкурсни сесии. Проектът трябва да е създаден от участника, който кандидатства с него и трябва да притежава пълните авторски права над произведението. В случай че проектът е дело на повече от един автор, те кандидатстват като екип.

Логото трябва да е пригодено за статична печатна и електронна интерпретация, да е разработено по начин, който да позволява използването му както в малък, така и в по-големи размери. Логото следва да бъде разработено и представено във формат JPG или PDF и във векторни формати - EPS, AI, CDR. В него трябва да присъстват фигури от чипровския килим. Всеки проект трябва да бъде представен в черно-бял и цветен вариант (до 5 цвята), в голям и малък формат.

Предложенията са анонимни и представят единствено проекта, не съдържат информация за автора/ите. Проектите се подават на имейл: elena_angelova91@abv.bg и в стая 307 на Oбщина Чипровци, запечатани в непрозрачен и ненадписан плик.

Крайният срок за кандидатстване е 17:00 часа на 30 март. Конкурсът ще се проведе при представени минимум три проекта. Победителят ще бъдат обявен на сайта на Община Чипровци.