На 21 октомври 2017 г. от 16:00 часа на стадиона в село Софрониево, област Враца се провела среща за първенството на "Б" ОФГ Враца между отборите на Ураган 33 (Софрониево) и Огоста Б (Хайредин). Първото полувреме започнало при нормална игра, като приключило при равен резултат - 1:1. Към средата на второто полувреме, след реализирана дузпа, резултатът станал 2:1, в полза на домакините.

В един момент, по повод грубо фаулиране от страна на футболист от Огоста Б спрямо играч на противниковия отбор, между двамата възникнал словесен конфликт. Последвало хващане за фланелка, дърпане, при което съдията останал безучастен. В конфликта се включили и други футболисти от двата отбора с размяна на шамари.

Тогава обвиняемият К. А. бързо наближил играча от противниковия отбор Д. Д., и му нанесъл силен удар с юмрук. Пострадалият почувствал силна болка, при което загубил равновесие и паднал на терена. По същото време към терена се насочил и обвиняемият Н. И., който нанесъл силен ритник с крак на лежащия на земята футболист. Конфликтът ескалирал и в сбиването се включили и други играчи от двата отбора.

Охранителите на мача се впуснали да разтървават участващите в сбиването, а главният съдия показал червени картони на лицата, предизвикали първоначалното сбиване.

В РПУ - Оряхово е подаден сигнал за случилото се по време на футболния мач и извикана линейка за пострадалия Д. Д., който бил замаян, с видимо нараняване, но адекватен. В хода на досъдебното производство е била изготвена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че на Д. Д. е било причинено линейно счупване на долна челюст с оток на меки тъкани.

Предстои делото да продължи в съда.