Около 13,40 ч. на 22.04.2021 г., пред къща на ул. „Чавдар“ в с. Манастирище, област Враца, обвиняемият Валентин Г. убил 33-годишния жител на селото КалинТ. Престъплението е извършено със средство, опасно за живота на мнозина – пистолет марка „Аргус“.

При претърсване в дома му са били открити и иззети огнестрелното оръжие и 115 патрона с различен калибър. Към настоящия момент са извършени огледи на местопроизшествие, обиск на обвиняемия, разпити на множество лица. Изискана е информация от Центъра за психично здраве – Враца за психичния статус на обвиняемия през периода от диагностицирането му с психично заболяване. Назначени са експертизи – ДНК, химична, балистична и съдебномедицинска на пострадалия.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Валентин Г. е задържан за срок до 72 часа. Действията по събирането на доказателствата продължават.

Задържането на обвинения за убийството стана от екип на СОБТ, изпратен на мястото след сигнала за извършеното престъпление. Няколко часа по-рано, в резултат на стара вражда, мъжът причакал опонента си да мине по улицата, стрелял по колата, която той управлявал, и го улучил в гърдите. В автомобила пътувал и братът на ранения. Пострадалият мъж издъхнал на път за болницата. Обвиненият за убийството е лекуван многократно в психични заведения. За последен път излязъл от такова през април 2020 г., съобщиха разследващите.