Модерният метод представлява специализиран уеб портал, който може да бъде използван от две групи потребители, които живеят на територията на община Враца: лица с увреждания и социални асистенти (социални и лични работници).

Интерактивният портал е предназначен за виртуална комуникация както между потребителите, така и със служители от община Враца. Виртуалният асистент осигурява съдействие и контрол при вземането на лекарства, информира за работата и дейностите, планирани от община Враца, както и разнообразява ежедневието на потребителя чрез четенето на новини, електронни книги, онлайн игри и други.

Обучението за работа в дигитална среда се извършва във връзка с предоставянето на съпътстващи мерки по проект „Топъл обяд 2016“, Операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ към Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Срокът за изпълнение на проекта е до 31.12.2019 г. След приключване на курса потребителите ще получат грамоти за участие.