Ръководителят на проекта Нели Ценова поясни, че в периода 19.10.2016 г. - 19.04.2019 г. ще се осъществи обучение на 18 служители в България и в една страна от Северна и Централна Европа. Ще бъдат проведени две обучения и обмяна на опит в областта на енергийната ефективност. След приключване на дейностите по проекта административния капацитет на Общинската администрация ще бъде подобрен и обогатен в посока прилагане на мерки за ЕЕ.

Кметът на общината Генади Събков обобщи, че по ОПРР в гр. Мездра ще бъдат извършени изключително мащабни инвестиции. По проекта ще бъдат обновени 51 частни жилищни сгради. Ще бъдат реновирани също сградите на Община Мездра, Районното управление "Полиция“ и на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ и на Общинският център за социални услуги и дейности (бившото АПК), както и на трите училища в града.

"Това е една изключително сериозна инвестиция, която трябва да се осъществява и контролира от можещи и знаещи хора. Вие сте хората, които в голяма степен ще бъдете ангажирани с този процес и е редно да преминете такъв курс на обучение, за да можете спокойно и уверено да се справите със задачите, които ви предстоят.", заяви при представянето на проекта кметът на Мездра.

"Сигурен съм, че това обучение няма да бъде формално, а ще бъде практически полезно за всеки един от нас и се надявам с финализирането на всички проекти, които реализираме по ОПРР да се поздравим с успешно обновени наши енергоефективни сгради.

Благодаря Ви за амбицията и желанието да се включите в този проект и да участвате активно, защото най-важната инвестиция е тази в самите вас. Колкото повече четете, образовате се и се развивате, толкова по-ценни ставате за себе си и за обществото. Желая ви успех!“, каза в заключение Генади. Събков на служителите в Общинската администрация, които ще повишат административния си капацитет в рамките на инвестиционното намерение.

Публичността по проекта се реализира от столичната фирма "DMI Development”