По проекта беше създаден прост и лесен за употреба комплект от начини за извършване на семеен енергиен анализ, който на принципа "Направи си сам" дава възможност всяко домакинство да оцени енергийното си потребление и открие възможностите за енергийни спестявания. Един от инструментите на този комплект е софтуерен продукт, достъпен на сайта на проекта, който на базата на въведени в него конкретни данни дава нужните съвети за енергийно спестяване.

Работата с този комплект не изисква професионални познания по енергийна ефективност. С този софтуерен инструмент екипът по проекта изготви енергийни одити на 173 семейства от Община Враца. Организираха се две томболи сред семействата, които взеха участие в проект "Фиеста". Като резултат 26 домакинства получиха енергоефективни уреди. Създадени бяха забавни и разбираеми за малките деца рисунки, комикси, видео материали и други илюстрации на тема енергийни спестявания с цел създаване на навици в тази насока.

Издадени и разпространени бяха информационни материали, даващи ясни и прости съвети как да намалим енергийните си разходи. Организираха се тематични срещи между екипа по проекта и представители на три целеви групи: семейства, ученици и търговци на техника, на които бяха разисквани въпроси, свързани с енергийната ефективност в домакинствата. Екипът по проекта организира 16 срещи с учениците в Община Враца, две срещи с живущите с многофамилни жилищни сгради, три щанда на открито.

Експертите от проект "Фиеста" към Община Враца организираха и проведоха две срещи с търговци на енергоефективни отоплителни и охлаждащи системи, в резултат на което се сключиха две споразумения за сътрудничество с търговските вериги "Зора” и "Технополис”. Семействата, които взеха участие в проекта, получиха талони за отстъпки при закупуване на енергоефективни отоплителни и охлаждащи системи. С цел извършване на всички дейности в общината бе създадено енергийно бюро по проект "Фиста", което ще продължи да работи и извън проекта.