След проведеното гласуване, 13 от местните депутати заявиха своя вот за д-р Соня Съботинова, въздържаха се Галя Василева, Генади Събков, Мирчо Мирчев и Красимир Стефанов. Д-р Веселин Петров и д-р Илияна Михайлова не гласуваха, поради конфликт на интереси.

Така с 13 гласа „За”, общинският съвет утвърди д – р Соня Съботинова за Управител на „МБАЛ-Мездра“ ЕООД, определи месечното възнаграждение в размер на 380% от отчетната средна месечна брутна заплата в дружеството и възложи на Кмета на община Мездра, в качеството на упълномощен представител на едноличния собственик на капитала на лечебното заведение да сключи договор за възлагане на управлението на дружеството с д – р С. Съботинова за срок от три години.

Новоутвърденият Управител наМБАЛ-Мездра, д-р Съботинова представи накратко своята професионална биография и заяви, че е добре позната в медицинските среди.

На въпроса дали ще успее да привлече специалисти от Враца, д-р Съботинова отговори, че след проведени разговори, вече има заявено едно желание да започне работа в Мездра, водят се разговори с още трима специалисти.