Общинските съветници решиха да продължат с една година договора за управление на Божидар Червеняшки - управител на общинското дружество „Мездра-Автотранспорт 2003”. Освен това местният парламент възложи на Червеняшки да представи в срок до 30 септември т. г. оздравителен план на дружеството. Предложението за удължаване на договора на управителя не бе подкрепено от кмета Генади Събков.

"Най-логично при тези резултати, които са постигнати до момента от ръководството, е да отидем на конкурс за избор на управител на това дружеството, а до конкурса г-н Червеняшки да изпълнява тези функции, заяви Събков. Нещо повече: той ще има правото да се яви като участник в него и да го спечели. През такова една изпитание смятам, че е логично да се премине”.

Тежкото финансово състояние на дружеството не е отсега и Божидар Червеняшки не носи вина за това, колкото предишните ръководства, подчерта председателят на съвета Яна Нинова.

Съветникът от ГЕРБ Ивайло Тодоров предложи договора на Червеняшки да бъде удължен не с една, а с три години. При последвалото гласуване нито един от предложените три варианта не събра необходимия брой гласове, за да бъде приет. По предложение на Надежда Йорданова решението за удължаване на срока на договора на Червеняшки с една година бе подложено на прегласуване и този път бе прието с 11 гласа „за”, 1 „против” и 6 „въздържал се”.

Местният парламент даде съгласие Община Мездра да закупи имот - частна държавна собственост в землището на Шабла, върху който се намира почивната база, собственост на Общината.

„Община Шабла тепърва ще развива това място, очаквам цената на земята в този регион да се качва и смятам, че това няма да бъде губеща инвестиция, каза по този повод кметът Събков. Изключително много разчитам и на това, местната инициативна рибарска група в Шабла да спечели финансиране, за да може това да бъде един от източниците за подобряване на условията в този наш къмпинг, който сме регистрирали там”, допълни градоначалникът.

Цената за закупуването на имота, който е почти 6 декара, е малко над 211 хил. лв., плюс 4 200 лв. режийни разноски.

Общинският съвет прие също изменения и допълнения в Наредба №, касаещи забраната за носене на бурки на публични места в община Мездра. За констатирани нарушения в този раздел на наредбата ще бъдат налагани глоби в размер от 200 до 1 500 лв.