Ще бъде дискутирано разкриването на нов вид социална услуга в община Мездра - "Кризисен център” за настаняване на деца в риск в село Брусен - проект, който ще бъде реализиран съвместно с евангелската протестантска организация Фондация "Бъдеще и надежда". Въпросната специализирана институция е предназначена за деца 7 до 18-годишна възраст, лишени от родителски грижи; деца в неравностойно положение; деца от семейства в криза; деца, жертва на насилие и трафик; деца с отклонение н поведението и противообществени прояви и деца на улицата.

Местният парламент ще обсъди даване на съгласие за преминаване в управление на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "ВиК" - Враца, на новоидентифицираните ВиК-а системи и съоръжения за периода 1 януари 2015 г. - 1 март 2016 г., както и на инвестициите, изпълнени през 2017 г.

На сесията ще бъде определен упълномощен представител на Община Мездра и как да гласува той по точките от дневния ред на Общото събрание на Асоциацията по ВиК-а, което ще се проведе на 6 март.

Ще бъдат разгледани продажбата на общински жилищен имот и даване на съгласие за закупуване от страна на Потребителна кооперация „Труд” на недвижим имот в Ребърково, както и ликвидиране на съсобственост между кооперацията и Община Мездра на сградата на фурната в Горна Бешовица. Февруарската сесия на Общински съвет - Мездра е от 16:00 чasa и ще бъде предавана директно по Телевизия "Враца".