Целта на срещата беше да се обмени опит, да се прецизира дейността на всяка от услугите, като се направи нужното за засилване на контрола и превенцията.

Тъй като в последната заповед на Министъра на здравеопазването няма указания за спиране дейността на съответните институции, препоръките на Щаба са за спазване на строги мерки и недопускане на компромиси със спазването указанията от заповедта.

Решено беше до края на деня всички присъствали на заседанието ръководители на социални институции, да си определят мерки за спазване на здравословен минимум във всяка от тях, като се издадат заповеди, подплатени с бюджет, които да бъдат изпратени в общината за съдействие.

На заседанието беше решено още да се удължи срока на последната заповед на кмета на общината, с която бяха предприети допълнителни мерки на местно ниво. Взето бе решение група от представители от общинска администрация да посети закусвални и хранителни магазини на територията на община Бяла Слатина, за да им бъде напомнено, че е необходимо ползването на лични предпазни средства от работещите в тях.