Момчил Младенов
Момчил Младенов

Какво следва след подаване на такава жалба, или сигнал до прокуратурата?

Жалбата на общинския съветник Момчил Младенов, както и на всеки друг жалбоподател, ще бъде разгледана от прокурор, Той ще прецени дали са налице данни за извършено престъпление и ако те са достатъчно, ще образува досъдебно производство. При положение, че данните в жалбата сочат престъпление, но не са достатъчни, прокурорът може да изпрати жалба на органите на МВР или на друг специализиран орган за извършване на предварителна проверка.

Ако в жалбата не се съдържат данни за престъпление, или проверката не установи такива, прокурорът ще откаже образуване на досъдебно производство, за което ще уведоми Младенов. Постановлението за отказ да се образува досъдебно производство, той от своя страна може да обжалва пред Окръжна прокуратура.

Каква ще бъде реакцията на държавното обвинение във Враца във връзка с жалбата на общинския съветник, предстои да разберем. Запознати твърдят, че има вероятност Младенов да внесе в прокуратурата и втора жалба за нарушените му права, визирайки отстраняването му от майското заседание на Общинския съвет.