В изказването си Банчев заяви, че изпълнителният директор на Ботев (Враца) Денислав Георгиев е племенник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и затова се обръщало внимание на футбола в града. Кметът Каменов, който обикновено сдържа емоциите си, този път определено се ядоса и беше категоричен, че Банчев казва "откровени лъжи" чрез несъстоятелни думи, без да са подкрепени с факти. Съветникът от ДПС се опита да замаже конфузната ситуация за роднинството и обясни, че Денислав Георгиев, просто визуално приличал на спортния министър.

Каменов го контрира и посъветва да се запознае с родословното дърво на министър Кралев, ако си няма друга работа и след това да коментира. Заформи се размяна на остри реплики между Каменов и Банчев, свързани с БКС, и болницата. Банчев явно обърка дефинициите на "загуби" и "задължения", пък кмета му ги обясни.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Владимир Христов се опита да въдвори ред в залата и ги предупреди да не водят такъв вид диалог. Каменов обърна внимание, че "Ботев” (Враца) е общински клуб и ако Банчев иска той да стане частен, да предложи вариант. Кметът поясни, че това, което са свършили момчетата, има нужда от подкрепа и тези пари са една малка част от издръжката на отбора, който има и своите спонсори.

След продължителни словесните престрелки между двамата, докладната най-сетне влезе в режим на гласуване. От присъстващите в залата 30 съветника, 28 дадоха положителен вот за отпускането на пари за футболния клуб, един се въздържа, а Банчев, естествено, беше против.