Областният управител Малина Николова коментира, че от 27 февруари е учреден Медицински съвет за борба с коронавируса към Областна администрация – Враца. „В рамките на вчерашното заседание бяха обсъдени конкретните мерки, предприети от общините в областта, като се изготви и план за действие при евентуални случаи на заразени с вируса. Към момента няма да бъдат преустановявани мероприятията на открито“, допълни още областният управител – Малина Николова.

Д-р Кети Ценова заяви, че към Регионалната здравна инспекция има разкрит денонощен телефон - 0879144830, на който гражданите могат да получават актуална информация за обстановката в региона. Ръководителят на здравната допълни, че достоверна информация за вируса и броят заразени може да бъде получавана от сайта на Световната здравна организация, Министерство на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция – Враца.

В рамките на срещата, здравни експерти от местната администрация запознаха присъстващите с начините за превенция от заразяване, като основните препоръки бяха – по-висока лична хигиена, избягване на места, където има струпване на много хора, използването на дезинфектанти на алкохолна основа. Експертите допълниха, че е от изключителна важност при наличие на температура, кашлица и общо неразположение да не се прибягва до самолечение, а да се потърси своевременно медицинска помощ.

Повече информация за коронавируса:https://www.mh.government.bg/