На медиите бе представен първия информационен бюлетин с отчет на дейността по проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център – Враца през периода 2019-2021 г.“. В изданието освен отчет има и справка за напредъка на проектите в северозападна България за 2019 година и предстоящи процедури през 2020 година.

По данни от ИСУН 2020 в Северозападен район на планиране през 2019 г. област Враца е на първо място, както по обща стойност на договорите за безвъзмездна финансова помощ, така и по реално изплатени средства в размер на 38 565 364 лева. В района е на трето място по брой сключени договори за безвъзмездна финансова помощ. В област Враца най-много договори за безвъзмездна финансова помощ са сключени в община Враца – 39 , в община Борован – 6, в община Бяла Слатина – 11, в община Козлодуй – 3. Договорите в община Криводол а9, в община Мездра – 6, в община Мизия – 2, в община Оряхово – 4, в общините Роман Хайредин по 5 договора.

На събитието гостоприемните стопани на ОИЦ почерпиха журналистите с вкусни сладки закупени от благотворителен коледен базар. Представителите на медиите получиха като дар красиви химикалки със заръката да пишат обективно и да запознават обществеността с Оперативните програми и възможностите за кандидатстване с проектни предложения през новата 2020 година.