На всеки 5 и 10 дни се извършва междинна съвместна проверка, на която присъстват представители на Община Враца, строителен надзор, инвеститорски контрол, фирмата-изпълнител и председателят на Сдружението на собствениците. На работната среща се оглежда обектът, обсъждат се предстоящите строително-монтажни работи, възникнали казуси от страна на живущите в блока, на които отговарят компетентните служители, както се правят и допълнителни разяснения, свързани с Националната програма. Експертите уточняват, че Община Враца трябва да спазва условията и заложените рамки, както да позволява финансирането само на допустимите по Програмата дейности.

Община Враца призовава жителите да се възползват и да кандидатстват по проект „Малки граждански инициативи“ за облагородяване на междублоковото пространство, като по този начин целият район около обновените блокове ще бъде с нова и по-добра визия. По време на проверките експерти ще разясняват правилата за участие в проекта, който се финансира от Община Враца.

Завършени са строително-ремонтите дейности на жилищните сгради на ул. „Васил Кънчов“ 2А и ж.к. „Дъбника“ бл. 144. До края на месец юли ще бъдат изцяло обновени още 5 блока и те са: бл. 74 в ж.к. „Сениче“, бл. 36 в ж.к. „Дъбника“, бл. 1 в ж.к. „Младост“ и жилищните сгради на ул. „Братя Миладинови“ №10 и на бул. „Втори юни“ №70. След въвеждане в експлоатация на готовите блокове, ще се проведат общи събрания, на които експерти от община Враца ще предоставят пълна информация и повече разяснения относно гаранционните срокове на обекта.