В Мраморен срещата се проведе в клуба на пенсионера, където градоначалникът на Враца бе посрещнат от кмета на селото Страхил Цеков. "Най-важното е, че тази година Община Враца отпуска сумата от близо 72 000 лв. за пътя Мраморен - Голямо Пещене. Знам, че тази отсечка е в много лошо състояние и затова е приоритет на Общината. Средствата за ремонта са включени в бюджета за 2017 г.“, каза пред жителите на селото Калин Каменов и даде информация за парите, които Общината е подсигурила за тази година. Общият размер на средствата за селото е 27 003 лв.

Кметът на Враца посочи, че през изминалата година Общината е отпуснала близо 5 000 лв. за ремонт на улица "Мак“, а за 2017 г. средствата са удвоени и са 10 000 лв. Каменов допълни още, че Мраморен е сред населените места, където са извършени най-много ремонти на уличното осветление. Кметът уточни, че по Национална програма за лица до 29 г. ще бъдат наети четирима младежи от селото, които ще могат да се включат в дейностите на кметството.

На срещата бе повдигната темата за качеството на водата, за отоплението в читалището, промяна на спирката на обществения транспорт, оформяне на етнографски кът. На въпросите бяха дадени отговори и поети ангажименти за разрешаването им.

В Оходен срещата се проведе в Клуба на пенсионера. "Тази година Община Враца отпуска сумата от 14 000 лв. за асфалтиране на ул. „Петър Дилов“, която е в много лошо състояние и не е ремонтирана от години. Общият размер на средствата, заложени за селото, е 33 493 лв.“, каза пред присъстващите кметът на Враца.

Каменов допълни, че през изминалата година в Оходен е извършена вертикална планировка около православния параклис на стойност 33 800 лв., заделени са още 5 600 лв. за изографисване на храма и 1 500 лв. за иконостас. В селото през 2016 г. са извършени и над 30 броя ремонти на улични осветителни тела.

Темите, които бяха обсъдени на срещата в Оходен, бяха свързани с поставяне на указателни табели на вътрешни улици и на главния път до населеното място, ремонтиране на сградата, в която да се помещава здравна служба, разкриване на работни места по програми, както и осигуряване на маси и столове за салона на читалището. Кметът на Оходен Тодор Тодоров постави въпроса за изграждането на мост над реката. Каменов и директорът на дирекция „Строителство и инфраструктура“ Нина Калеева на място направиха оглед на терена и обсъдиха възможността и начините за реализиране.

Изнесените срещи по селата в община Враца с кмета Калин Каменов и експерти продължават и през следващата седмица.