"Включихме го като наша нова дейност в бюджета за 2019 г. и осигурихме средства в размер на 10 000 лв. С това предложение регламентираме критериите, по които може да се кандидатства. В документа е включена и специална част, която осигурява конфиденциалност на кандидатстващите наши съграждани и защита на техните лични данни. Този проект беше публикуван за обсъждане и сега ще бъде публикуван и като решение на Общинския съвет", коментира Ценков пред медиите след заседанието.

Повече информация за условията и критериите за кандидатстване може да прочетете тук.

Огнян Ценков изрази задоволството си от работата на общинските съветници, като посочи, че са приети всички 33 докладни от дневния ред плюс една допълнителна, във връзка с одобрение на проектите по Програма "Местни инициативи". Той каза, че голяма част от предложенията са свързани с приемането на нормативни документи: Прогноза за периода 2020-2022 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности; отчет на Плана за изпълнение на Стратегията за прозрачно управление на Община Видин и приемане на нов; отчет на Годишната програма за развитие на туризма и приемане на нова; проект на Общинска програма за закрила на детето за 2019 г. и др.

Гласувани бяха още предложения за предоставяне на безвъзмездно ползване на спортни обекти публична общинска собственост на ОФК "Бдин-1923", СК "Пегас Спорт - Видин", СК "Бдин Атлетик"; за осигуряване на финансови средства в размер на 1000 лв. (от резерва за субсидиране на спортните клубове) за участие на Клуб по спортни танци "Елит тим" в национално състезание; за продажби на жилища и парцели в квартал "Нов път" на граждани, които имат право да ги закупят като дългогодишни наематели и редица други.