На 1 август пред розариума край крепостта „Баба Вида“ ще се проведе четвъртото издание на Ретро парад „Vintage Vehicles – Vidin“ в американски стил с автомобили от 50-те и 60-те години на XX век. Сборният пункт на участниците от България, Румъния, Македония и Сърбия ще бъде на паркинга на общинската управа, откъдето ще потегли автошествие.

И тази година квалифицирано жури ще оценява автомобилните класики, а благодарение на спонсори, са осигурени много награди, които ще бъдат раздадени на участниците. Отличия ще има и за публиката. Ще бъде връчена и традиционната Купа на кмета на Община Видин.

На 8 и 9 август във Видин в рамките на първото издание на Младежкия фестивал „Summer vibes festival – Vidin“- 2020 ще гостуват музикалните звезди DARA, Pavell & Venci Venc’, Yoanna, Monty & Petya Alexa. Водеща роля в него заема форматът „Игрите на 90-те“. С подбрани занимания като дама, ластик, пиян морков, народна топка и други, децата ще могат да преодолеят комуникационната бариера и липсата на реално общуване извън виртуалното пространство. „Summer Vibes Festival Vidin“- 2020 е с вход свободен и обещава много изненади.

От 14 до 16 август Видин е домакин на традиционния национален мотосъбор, организиран от клуб „Севорозападни мотори“. В рамките на събора, почитателите на рок музиката ще могат да чуят любими групи като „Ер голям“, „Рока Рола“ и сръбската група „Ню дийл“.

За 21 август е планирано началото на 22-то издание на Видинския панаир, който ще продължи до 30 август.

На 22 и 23 август се организира Средновековният фестивал „БъдинЪ“, в който жителите и гостите на града ще наблюдават интересни исторически възстановки.

От община Видин съобщават, че богатата културна програма ще продължи и през месец септември, когато наред с традиционните събития се подготвя нов фестивал, който ще представя фолклора на страните по поречието на река Дунав.