Съвременната операционна маса е второто дарение за залата, в която се извършват най-тежките манипулации. През миналата година общината осигури за нея нова осветителна система.

По думите на завеждащия отделението по хирургия д-р Красимир Каменов само за последната седмица е имало 11 тежки операции в тази зала. Те се поемат от три операционни екипа. В отделението се обучават и трима млади стажанти.

„Това е последователна политика на общината да се грижи за областната болница като отпуска средства ново оборудване, заяви кметът Златко Живков. Искаме нашите лекари и техните пациенти да имат най-добрите условия за работа и лечение, каза той.

През 2019-та са отпуснати 60 хиляди лева за болницата. Освен за хирургията и реанимацията ще бъде закупена техника и за ортопедията.

„От тази година общината Монтана ще започне да отпуска и финансова помощ за студенти, които ще се върнат да работят тук, припомни председателят на общинския съвет Иво Иванов.

Търговското дружество също има специализантска програма и вече са подписани първите четири договора със стажанти. По нея преди няколко дни са започнали работа първите трима специалисти по здравни грижи в детско, пулмологично и хирургично отделение,

Кметът Живков и председателят на Общинския съвет подариха на лекарите икона на Божията майка, с пожелание да закриля всички, които влизат в хирургично отделение.