Тази година 19-те общини ще получат авансово 50% от сумите, одобрени от просветното ведомство, като на Община Мездра ще бъдат преведени 66 295 лв.

За изграждането на нов компютърен кабинет в приемното училище в Зверино ще бъдат закупени 11 компютърни системи, интерактивна дъска и периферия. Ще бъдат доставени също три батерии от бутилки за пренос на компресиран природен газ.

За подобряване текущото състояние на сградния фонд на учебното заведение се предвижда реконструкция на хидроизолационното покритие на физкултурния салон на училището, както и ремонт на салона, фоайетата, коридорите, кабинетите и санитарните помещения на четирите етажа на сградата.

Училището в Елисейна бе включено в процедура по закриване с Решение №329/ 27.04.2017 г. на Общински съвет - Мездра, а с Решение №337/ 25.05.2017 г. беше приета Общинска програма за оптимизация на училищната мрежа.

Средствата ще бъдат трансферирани към общините след обнародване на заповедите за прекратяване дейността на училищата в "Държавен вестник" и след изтичане на 14-дневния срок за обжалване на заповедите пред Върховния административен съд.